Jezik

srb

eng

+381 (0)11 21 97 392

office@konvexgv.rs

18. okt 2016.

Honeywell uspešno završio akviziciju Elstera

Honeywell je objavio da je uspešno završena akvizicija Elstera, do skoro u vlasništvu Melrose Industries inc. Elster je vodeći svetski proizvođač termalnih gasnih rešenja za komercijalne, industrijske i stambene sisteme grejanja, kao i merila za gas, vodu i struju, uključujući i pametna merila, softver i solucije za analitiku podataka. U širokoj lepezi proizvoda kompanije Elster se nalaze i gasna merila, uređaji za kontrolu pritiska, kao i kompletna rešenja za oblast transporta i distribucije gasa.

„Akvizicija Elstera donosi izvanrednu tehnologiju, jake i prepoznatljive brendove, „know-how“ energetsku efikasnost i globalno prisustvo u Honeywell portfoliu.“ rekao je predsednik i CEO Honeywell-a Dave Cote.

Ogranak Elstera koji proizvodi sisteme grejanja na gas i merila za gas, vodu i struju će biti integrisan u „Honeywell's Environmental & Energy Solutions“ (E&ES), koji je deo „Honeywell Automation and Control Solutions“.

Delovi kompanije Elster specijalizovani za gasnu proizvodnju i transport će biti integrisani u „Honeywell Process Solutions“ unutar „Honeywell Performance Materials and Technologies“.